Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Oscar Romero had VOC-les met Oud Hoorn   (09-02-2023)

Arnoud LansdaalDinsdag 7 februari jl. ontving Oud Hoorn in totaal dertig 2 havo-leerlingen van Oscar Romero. Zij werken aan een project over de VOC en hun docent zocht contact of onze vereniging iets kon betekenen in combinatie met een stadswandeling die de docent zelf hield. Natuurlijk werd dit verzoek opgepikt en zo kwam het dat Arnoud Lansdaal in twee groepen de leerlingen door het Oost-Indisch pakhuis rondleidde en hen in de bestuurskamer o.a. vertelde over de tijd van de VOC. 

VOC-les

Meer informatie over de VOC-schippers op deze website:

Willem IJsbrantz Bontekoe

Pieter Jansz. Liorne

Willem Cornelisz Schouten

 

Voor Arnoud, hoofdredacteur van het kwartaalblad en ‘toevallig’ iemand met meer dan veertig jaar onderwijservaring, was het leuk om te doen en de leerlingen hebben er volgens eigen zeggen van genoten. De uiteindelijke werkstukken van het project zullen te zijner tijd nog op school gepresenteerd worden en Arnoud zal daar natuurlijk bij zijn.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst - voor een historische vereniging een belangrijk goed. Wellicht dat dit soort activiteiten vaker zullen plaatsvinden. Dat kan alleen maar goed zijn.

 

 

 

Nieuwsarchief