Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Nieuwe Cultureel Erfgoed Portal   (23-01-2008)

Het Culturele Erfgoed heeft op cultuur en kunst site CKplus een eigen plek gekregen. In 33 rubrieken is hier informatie te vinden over zowel materieële als immateriëaut; onderwerpen. Onder de driehonderd opgenomen links zijn er ook die verwijzen naar educatieve activiteiten voor zowel het primair als voortgezet onderwijs.De url van de nieuwe site is http://www.CKplus.nl/erfgoed.html

Materieel is het verleden zichtbaar in gebouwen en infrastructuur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Het Rembrandthuis, een vestingstadje of een molengang en al die (openlucht) musea met oude ambachten, bewaard gebleven gebouwen ed. Meer dan je denkt is ons dagelijks leven ook doordrongen van immateriële cultuur: of het nu gaat om het dialect, een typisch streekgerecht, je familienaam, klederdracht, koninginnedag, sagen en legendes, gewoontes en liedjes, het is overal.

Hoe vaak is Cultureel Erfgoed niet het begin van een boeiend verhaal, interessante les of uiteenzetting, een stadswandeling of dagje uit? Cultureel Erfgoed is de link tussen vaderlandse geschiedenis, aardrijkskunde en culturele en kunstzinnige vorming en het dagelijkse leven.

Op de CKplus Portal vindt u honderden links verzameld over alle Cultureel Erfgoed facetten. Omdat er ook links zijn opgenomen naar educatieve sites, monumenten, stadswandelingen en chronologische overzichten, is het een aantrekkelijke site geworden. De indeling in drie en dertig rubrieken en de korte omschrijving bij de links, nodigen u uit op ontdekkingstoer te gaan.

 

Nieuwsarchief