Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

De stad is jarig op 27 maart: stadsquiz   (06-02-2024)

Verjaardag van de stadOp 27 maart 1356 kreeg Hoorn stadsrechten van hertog Willem V van Beieren (1333-1389). Dit moment wordt ook wel beschouwd als de geboortedag van Hoorn en is dit jaar alweer 668 jaar geleden: reden voor feest!

 

 

 Het stadsrecht van Hoorn.

 

Kwitantie van Willem V voor de betaling van het geschonken poortrecht, 1356

Bron: Westfries Archief 

Na het verrassen van het college van burgemeester en wethouders met een verjaardagstaart in 2017 en een verjaardagsfeest in de Oosterkerk in 2019, wordt de verjaardag van Hoorn dit jaar nieuw leven ingeblazen door de werkgroep Toekomst van Oud Hoorn.

Activiteiten

De verjaardag van de stad wordt dit jaar gevierd met diverse activiteiten. Basisschoolleerlingen kunnen een creatieve opdracht omtrent de verjaardag van de stad verwachten. Daarnaast zullen in Hoorn de stadsklokken en carillons meerdere keren luiden. Het complete programma volgt. Ook zou het fantastisch zijn als iedereen de vlag buiten hangt op woensdag 27 maart. ’s Avonds gaat het feest verder in de Noorderkerk met de enige echte Hoornse stadsquiz en een muzikaal optreden van Jelmer Zuidstra!

De enige echte Hoornse stadsquiz

Denk jij alles over Hoorn te weten? Test je kennis samen met je team tijdens de Hoornse stadsquiz! Het winnende team zal de wisselprijs, bestaande uit het met een hoorntje gekroonde cijfer één, in ontvangst nemen.

Locatie: Noorderkerk, ingang Veemarkt (Kleine Noord 30, 1621 JD Hoorn).

 

Tijdstip: inloop vanaf 19.30 uur. Start programma en sluiten deuren om 20.00 uur. Verwachte eindtijd: 23.00 uur.

 

Kosten: deelname aan de stadsquiz is gratis en inclusief een kopje koffie/thee en 1 drankje in de pauze. Er kunnen drankjes gehaald worden op eigen kosten (pin en contant betalen).

Aanmelden voor de stadsquiz = verplicht!

  • minimaal 4 en maximaal 6 personen per team
  • individueel of met 2 of 3 personen aanmelden kan ook, dan stellen wij een team samen
  • er is een limiet van 15 teams, dus 𝘷𝘰𝘭 = 𝘷𝘰𝘭
  • klik om je aan te melden OF Meld je aan via: https://forms.office.com/e/7U00N5sz00
  • publiek is toegestaan (let op: de deuren sluiten rond 20.00 uur)

Wie is er gelijk met de stad jarig en mag ook op 27 maart kaarsjes uitblazen en van taart genieten?

Een familielid, vriend of buur die ook op 27 maart jarig is kun je tot uiterlijk 15 maart opgeven via verjaardagvanhoorn@oudhoorn.nl of schriftelijk naar Onder de Boompjes 22, 1621 GG Hoorn. Graag met vermelding van de voornaam en achternaam, het adres (of mailadres) en de leeftijd (hoeft niet, mag wel) van de jarige. Dan ontvangt de jarige een mooie verjaardagskaart per (digitale) post op diens verjaardag.

 

Vragen of opmerkingen?

Stuur een mail naar verjaardagvanhoorn@oudhoorn.nl

 

 

 

 

Nieuwsarchief