Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

In memoriam Trudy de Rooy - Fikke   (18-09-2020)

In Memoriam Trudy de Rooy

25 september 1952 - 18 september 2020

 In de vroege ochtend van 18 september overleed Trudy de Rooy- Fikke op de leeftijd van 67 jaar. Trudy is jarenlang verbonden geweest aan de vereniging Oud Hoorn en heeft vele werkzaamheden verricht. Ze heeft onder andere aan de wieg gestaan van de stadswandelingen. Deze wandelingen werden gestart in de zomer van 1977. Trudy en enkele andere gidsen gingen in het begin met summiere documentatie op stap, wel met verschillende thema’s waaruit de wandelaars een keus konden maken. Naarmate de tijd vorderde zijn de wandelingen geoptimaliseerd en Trudy heeft daar een groot aandeel in gehad. Leergierig als ze was, wist ze in korte tijd heel veel informatie te verzamelen en deelde dit met haar medegidsen. Maar ze hield ook graag de vinger aan de pols en controleerde tijdens de proefwandeling, die meestal op de zondagmorgen voorafgaand werd gehouden, of anderen ook de juiste verhalen vertelden. Het organiseren van tentoonstellingen, deelname in werkgroepen en het maken van artikelen in het kwartaalblad, de vereniging Oud Hoorn kon op haar rekenen.

Door gezondheidsproblemen ging in de loop der tijd de lichamelijk conditie van Trudy achteruit. Echter geestelijk stond ze haar mannetje. Een rotsvast geheugen waar een ieder binnen en buiten de Vereniging veel profijt van heeft gehad. Men zocht haar ook graag op, in haar huis aan de Drieboomlaan, waar ze zichtbaar van genoot.

En nu is ze er niet meer, een mooi mens is van ons heengegaan, iemand die we niet snel zullen vergeten. We zijn blij en trots dat we haar hebben gekend.

Wij wensen haar man, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe.

 

In 2002 is in het kwartaalblad van Oud Hoorn een artikel over Trudy verschenen. 

 

Nieuwsarchief