Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Hoorn bestaat 662 jaar   (28-03-2018)

Hoorn 662 jaarHOORN - De stad Hoorn bestaat vandaag precies 662 jaar, maar dat is maar bij weinig mensen bekend,  reden voor de Vereniging Oud Hoorn om dat op een speciale manier onder de aandacht te brengen.

Ze bezorgden een taart op het gemeentehuis bij het college van burgemeester & wethouders. Maar voor volgend jaar moet dit anders volgens Rita Lodde, secretaris van vereniging Oud Hoorn.

Volgens oude Friese legendes is Hoorn gesticht door Hornus, stiefzoon van koning Radbod. Hornus was getrouwd met Gunterdom, dochter van Gordianus, stadhouder van Teckenburgh. Hij stichtte volgens de legendes in 716 in het westen van Friesland aan het water een plaats en noemde die naar zichzelf. Dit was onder de Friese adel vrij gebruikelijk. Dezelfde legendes vertellen ook dat het plaatsje in 724 afbrandde, en dat het toen jaren duurde voor het herbouwd werd.(Wikipedia)

In onderstaande video van WEEFF legt Rita Lodde uit hoe dat volgend jaar op 27 maart 2019 mogelijk anders kan. Ideeën zijn welkom bij Oud hoorn info@oudhoorn.nl en ook via stadslab. Het stadslab is gevestigd in de Bibliotheek van de Wisselstraat. zie Voor een mooie stad stadslab

 Hoorn 662 jaar

Bekijk hier de video

 

Nieuwsarchief