Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

BEELDENDE KUNST tijdens Open Monumentendag   (07-09-2015)

openmonumentendagHet thema van de Open Monumentendag is dit jaar 'Kunst & Ambacht'. In verschillende monumentale panden te Hoorn is interessante beeldende kunst te zien. Hieronder enkele tips:

1- In de Michaëlskerk te Blokker (voorheen bekend als de Tapijtkerk) zijn beelden te zien van George van Heeteringen en schilderijen van Marita Horbach. De kerk - die momenteel gerestaureerd wordt door Stichting Stadsherstel - is eveneens het bezichtigen waard.
Expositieperiode: 15 augustus tot en met 30 september.

2- In de Oosterkerk aan de Grote Oost 56 hang monumentaal fotowerk door Sienke Rietema, portretten van mensen in een 17de of 18de eeuwse setting. Sienke maakt gebruik van de computer om deze beeldmanipulatie te realiseren. Expositieperiode: 8 sept. – 12 okt. 2015.

3- In de galerie op de hoek van Baanstraat en Mosterdsteeg stellen Helma van Kleinwee en Wim Zwijsen hun kunst tentoon. Een expositie met schilderijen, textielobjecten, assemblages en follies. D kleurrijke schilderijen zij een plezier voor het oog, constructies door Wim en breiwerkpoppen door Helma brengen een glimlach op de lippen.
Expositieperiode: 5 september tot 3 oktober 2015.
Open: wo. t/m za 14.00 – 18.00 uur en op afspraak.

4- In de Creatieve Broedplaats (de Kaaspakhuizen aan de Bierkade) is op zaterdag 12 en zondag 13 september nog de indrukwekkende expo te zien van Jaap Stiemer en Arno Van de Pol, twee Hoornse kunstenaars met werk van wereldklasse waar je niet buiten kunt blijven. Kleurrijk, raakbaar en van een licht ontregelende schoonheid: een aanrader!

5- En in het oude Sint Jans Gasthuys aan het Kerkplein, ook bekend als 'De Boterhal' is vanaf 12 september een nieuwe expositie te zien 'Wonderlijke beweging' door kunstenaarsgroep Terra-Viva. Terra-viva betekent “levende aarde”. Zondagmiddag 13 september om 16.00 uur wordt deze Terra-viva expositie geopend met een spectaculaire performance.
Expositieperiode: 12 september tot en met 18 oktober 2015.

 

Nieuwsarchief