Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Monument en bed van Hendrick de Keyser   (04-11-2014)

hendrickdekeyserVereniging Hendrick de Keyser verhuurt enkele van haar meest bijzondere panden als vakantiehuis. De BankGiro Loterij heeft dit plan financieel mogelijk gemaakt. Groet, Valkenburg, Den Bosch en Maassluis zijn reeds te huur. Hoorn is sinds oktober beschikbaar. Op dit moment beperkt het zich tot de Binnenluiendijk, maar de Mariatoren zal spoedig volgen.



Monument en Bed

Het Monument en Bed ligt op de eerste etage, die u bereikt via een smalle 17de-eeuwse spiltrap. (let op: grote koffers ‘passen' niet). Aan de voorkant van de ruimte ligt een ruime woon- en eetkamer met uitzicht op de havens van Hoorn. Aan de achterzijde bevindt zich de slaapkamer (met oude gietijzeren kachel) die uitkijkt op de grote tuin.


Hoorn - Binnenluiendijk 3 (foto Gabrielle de Kroon)



Hoorn - Binnenluiendijk 3 en 4

De inrichting bestaat voor een deel uit antieke meubelen en - om aan de hedendaagse comforteisen te voldoen - voor een deel uit moderne meubelen. Tussen de twee kamers ligt de ruime badkamer met douche. U kunt gebruik maken van de tuin en het terrasje aan de achterzijde (mits er geen activiteit/evenement plaatsvindt op de bel-etage).


Nadere informatie treft u hier




 

Nieuwsarchief