Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Help het Westfries Museum aan een wereldprimeur   (30-09-2014)

voordekunst

Het Westfries Museum werkt aan een wereldprimeur. De eerste virtual reality beleving in een museum waarbij gebruik gemaakt wordt van de Oculus Rift, een VR bril die reageert op de bewegingen van je hoofd, waardoor het rondkijken in een virtuele wereld heel natuurlijk aanvoelt.
Samen met Rob Tuytel, creative director van Model Earth heeft het museum De Gouden Eeuw VR ontwikkeld, een virtuele wandeling door het Hoorn uit 1650, waarbij je helemaal zelf bepaalt waar je wilt rondkijken en wat je wilt zien. Dat maakt De Gouden Eeuw VR tot een adembenemende ervaring, een hele nieuwe manier om het verleden te beleven.

Om deze innoverende presentatie mogelijk te maken is het museum een crowdfundingcampagne gestart. We hebben nog € 32.000 nodig voor de aanschaf van 35 Oculus Rift brillen, speciale stoelen, computers en besturingsapparatuur.

Gouden eeuw in VR van de Italiaanse Zeedijk

Gouden Eeuw in Virtual Reality van de Italiaanse Zeedijk

Ik zou het geweldig vinden wanneer ook jij de campagne steunt en De Gouden Eeuw VR daarmee mede mogelijk maakt.
Ga daarvoor naar www.voordekunst.nl/wfm, of klik op onderstaande afbeelding, bekijk het filmpje en zie wat je voor je donatie terug krijgt.

Bij voorbaat dank voor je steun! Ben je enthousiast geworden voor dit project? Stuur deze mail dan door in je eigen netwerk.
Samen kunnen we het Westfries Museum aan een wereldprimeur helpen.

met vriendelijke groeten,
Ad Geerdink, directeur Westfries Museum

N.B. Zie eerdere berichtgeving: https://oudhoorn.nl/actualiteit.php?id=1435


 

Nieuwsarchief