Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Nu nog bij de drukker: Kijk eens Achterom   (03-09-2014)

baltusKijk eens Achterom Een nieuw boek vol verhalen en foto’s. Een van de enthousiaste bewoonsters van het Achterom is Annelies van Braam. Zij hoorde zoveel verhalen en anekdotes dat zij besloot deze vast te leggen in een boek. Samen met een aantal liefhebbers en bewoonsters heeft zij bewoners en oud-bewoners van deze straat achter de deftige straten van de stad over hun herinneringen laten vertellen en is op zoek gegaan naar foto’s in familiealbums die nog nooit gepubliceerd zijn.
Het Achterom en de aangrenzende stegen zijn altijd een broedplaats geweest voor bedrijven, die zich daar konden ontwikkelen en als ze dan te groot waren gegroeid naar elders moesten verhuizen en daardoor weer plaats maakten voor nieuwe bedrijfjes. achteromDenk aan Frits van de Werff, Harder, juwelier De Vries, Veldboer en Deen uitbeenderij.

Wat weet u nog van de vele horecabedrijven die op het Achterom waren gevestigd? Er zit muziek in deze straat en kent u de heilige huisjes? Hoe zag het eruit bij schoenmaker Mels?
achterom
Het boek - een must voor alle huidige en vroegere bewoners en andere Horinezen en Hoornaren - telt ongeveer 192 pagina’s met vele foto’s, het wordt mooi uitgevoerd en zal eind september 2014 verschijnen.

Deze publicatie komt tot stand onder auspiciën van de Publicatie Stichting Bas Baltus.


 

Nieuwsarchief