Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Stoomtram viert 100 jaar Bello in Mobiel Erfgoed Jaar   (02-07-2014)

oudhoornDe Museumstoomtram Hoorn-Medemblik viert deze zomer de 100e verjaardag van stoomlocomotief Bello. In Hoorn is een overzichtstentoonstelling te zien over de beroemde NS-locomotief met veel niet eerder gepubliceerd fotomateriaal. Vanaf 19 juli tot en met 17 augustus 2014 rijdt de Museumstoomtram volgens een uitgebreide dienstregeling, waarbij Bello dagelijks trams zal rijden. Tijdens de Historische Tramdagen presenteert het museum deze zomer een nog grotere collectie mobiel erfgoed aan zijn bezoekers.

Historische Tramdagen
In het jaar van het Mobiel Erfgoed pakt de Museumstoomtram extra uit tijdens de Historische Tramdagen. Op dinsdag, woensdag en donderdag in de zomervakantie rijden drie trams naar Medemblik, elk getrokken door een historische Nederlandse stoomlocomotief!
bello

Tramlocomotief HTM 8 en Bello te Wognum. Foto: Rein Korthof

Naast Bello komt een van de vierkante stoomtramlocomotieven van de Haagsche of de Gooische Tram in actie. Locomotief 26 van de Limburgsche Tram verricht het zwaardere werk. Op het emplacement in Hoorn rangeren Nederlandse motorlocomotieven uit de jaren 1930. In de trams en op de stations zijn de vele functionarissen van het spoorbedrijf anno 1920 aan het werk en stappen reizigers in uit vroeger tijden. De houten rijtuigen waarin gereisd wordt, zijn soms meer dan 100 jaar geleden voor de Nederlandse stoomtramlijnen gebouwd. Meereizen op het pluche van de eerste klasse is een onvergetelijke ervaring. De Historische Tramdagen zijn een must voor diegenen, die een complete historische reisbeleving willen ondergaan.

Meer informatie over dienstregeling en tarieven: www.stoomtram.nl/zomer


 

Nieuwsarchief