Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Westfries Museum komt met presentatie voor Oculus Rift   (15-01-2014)

wfaWestfries Museum komt als eerste ter wereld met presentatie voor Oculus Rift. De beleving van het verleden krijgt een nieuwe dimensie. Het Westfries Museum in Hoorn werkt samen met de bedrijven Model Earth en….. aan een nieuwe virtual reality presentatie die de kijker het levensechte gevoel geeft in het Hoorn uit de Gouden Eeuw rond te lopen. De Oculus Rift, een nieuwe virtual reality-bril die de bewegingen van je hoofd vertaalt in beelden op het OLED-scherm vlak voor je ogen, maakt dit mogelijk.
De bril was de sensatie op de recente consumenten electronica beurs CES in Las Vegas. Het NRC heeft 2014 al uitgeroepen tot het jaar van de Oculus Rift. Zie Wikipedia voor oculus rift
Het Westfries Museum is het eerste museum ter wereld dat inspeelt op deze revolutie in de wereld van virtual reality.

Levensecht
De releasedatum is nog niet bekend, maar nu al wordt reikhalzend uitgekeken naar de Oculus Rift. De Crystal Cove, zoals het prototype van de bril heet, heeft een OLED scherm en bewegingscensoren die door een camera worden vastgelegd. Dankzij deze techniek tovert de bril de gebruiker een virtuele wereld voor waarin de game ervaring nog levensechter wordt.
Het Westfries Museum gaat gebruik maken van Oculus Rift om de museumbezoeker een levensecht kijkje te bieden in het Hoorn van rond 1650. De bezoeker kan straks op verschillende plekken in de stad rondkijken. Op het centrale stadsplein De Roode Steen, in de negentiende eeuw afgebrande Grote Kerk en in de haven, waar het een komen en gaan is van handelsschepen. Het beeld, het geluid en het feit dat je zelf bepaald waar je naar kijkt, zorgen voor een unieke historische ervaring.
De nieuwe presentatie zal vanaf dit najaar in het museum te beleven zijn.

26-3-14 Oculus Rift wordt gekocht door Facebook.

Voorproefje van wat Westfries Museum in najaar brengt:

https://wfm.nl/?s=oculus




 

Nieuwsarchief