Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Eye geeft 150 historische films vrij   (04-01-2014)


eye

 

Filmmuseum EYE in Amsterdam heeft onlangs honderdvijftig historische films uit de eigen collectievrijgegeven. De films zijn sindsdien hier te bekijken. De films zijn niet alleen gratis te bekijken maar ook beschikbaar gesteld voor hergebruik. Als u zoekt op "Hoorn" kunt u tenminste 9 films bekijken van o.a. de zwemschool Schermer 1962, de Stoomtram, Hoorn 600 jaar stad en de Horlogemakersvakschool.Eye hoorn

Het EYE Film Instituut Nederland is een centrum in Amsterdam gewijd aan cinematografie. Het gebouw staat tegenover het Centraal Station, aan de noordoever van het IJ, in de wijk Overhoeks (Amsterdam-Noord). Het gebouw is ontworpen door de Oostenrijkse architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl en werd begin 2012 geopend.

Het EYE heeft vier filmzalen en een tentoonstellingszaal van 1.200 m². Ook is er ruimte voor educatieve activiteiten, een filmlab, een winkel en een café-restaurant met terras. In de nabijheid van het instituut wordt een collectiecentrum gerealiseerd voor taken op het gebied van restauratie, conservering en onderzoek. Hierin worden tevens het centrale depot en de bibliotheek opgenomen.

EYE neemt deel aan het samenwerkingsverband Cineville.

 

 

 

Nieuwsarchief