Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Rabo fietssponsortocht zaterdag 8 juni 2013.   (08-06-2013)

oudhoornWat een verschil met de editie 2012! We hebben nog net niet de zonnebrandmiddelen uit de fietstas hoeven halen, maar de wolkenvelden moesten steeds meer het veld ruimen voor de stralende zon. Heerlijk al die verschillende kleuren shirtjes en zomerjacks en petjes. En vrolijke gezichten rondom. Oud Hoorn bracht een peloton van 18 fietsers / fietsters in het zadel. Er werd voor de hoofdingang van het stadhuis verzameld, om met elkaar kennis te maken.

Daarna stortte onze penningmeester zich met stempelkaarten in het gedrang bij de starttafel om triomferend met oranje picknickrugzakjes tevoorschijn te komen. Iedereen van stempel-routekaart voorzien en tasje en daar ging de sliert van fiets(t)ers van start. Voor Oud Hoorn deden mee: Piet en Marian, Jan en Thilly, Bert en Diana, Jaap, Fred, Femke, Elly, Piet, Nan, Rina, Arie en Ans, Thijs en Grarda, Harrie. In mum van tijd de eerste stempelpost in Wognum bereikt.
rabosponsortocht
Gezellige drukte bij stempelpost 2

Van daar was het een kippendriftje naar het Huis van Oud, waar we mooi an konden zitten voor een koppie met zelfgebakken appeltaart (zelf slagroom toevoegen) en even de tentoonstelling bekeken hebben met het toepasselijke thema “Op roet”. rabosponsortochtrabosponsortocht
Het grootste deel van de Oud Hoorn fietsers isneergestreken bij Huis van Oud van historische vereniging Cromme Leeck.

Gesterkt weer op pad voor de lange rit naar de stempelpost in De Goorn. De groep viel nu uiteen: er werden bolletjes gegeten, koffie of thee gedronken, praatjes aangeknoopt met bekenden die voor andere verenigingen fietsten. Kortom een gezellige boel. Dan is het laatste stukje weer richting Hoorn nog maar een peulenschilletje; allemaal bekend gebied. Er zaten wel weer wat stukjes met tegenwind in, maar wat zou dat? Kijk om je heen en geniet. Wat is onze regio toch prachtig: bermen vol Hollands kant (fluitenkruid), kikkergekwaak in de slootjes, schaapjes en koeien op het droge, vergezichten op kerktorens, stolpboerderijen (het is dit jaar ook Jaar van de Stolp); echt genieten dus. Hier en daar geholpen door verkeersregelaars (die bij drukke oversteken auto’s tegen hielden) finishten we zonder problemen gehad te hebben binnen de gestelde tijd bij het startpunt. De organisatie was weer uitstekend: verdwalen kon niet, want de route was uitgepijld. Het stempelformulier werd gestempeld en ingenomen. Heel belangrijk, want daar deden we het allemaal voor: de Rabobank stort per deelnemer 25 euro op de verenigingsrekening. Bedankt iedereen die meefietste, de bank en ploeggenoten. Misschien tot volgend jaar?!

Diana van den Hoogen, 8 juni 2013.

 

Nieuwsarchief