Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Ontdek Hoorn met je smartphone   (08-05-2013)

oneindig

Een leuke gratis stadswandeling door de binnenstad? Gebruik daarvoor de QR-tegels of Streetmuseum app. Ontdek Hoorn met je smartphone
Hoorn kun je op verschillende manieren ontdekken met je smartphone. Via de gratis app Streetmuseum NL of met een QR-scanner en de speciale stoeptegels in de stad. Verleden en heden komen samen in Hoorn.

Streetmuseum NL

Streetmuseum NL is een app die je gratis kunt downloaden. Je richt de camera van je smartphone op een historische plek. Streetmuseum NL herkent de locatie en toont dan een beeld van vroeger in het beeld van nu. Als je bijvoorbeeld op de Roode Steen staat, zie je op je beeldscherm de kaasmarkt die daar in 1850 werd gehouden. Zie de website van Oneindig Noord-Holland voor meer informatie en om de app te downloaden.

smartoneindig

Een voorbeeld filmpje mbt Hoorn treft u hier

Stoeptegels met QR-code

Als je in de binnenstad van Hoorn wandelt vind je op verschillende plaatsen stoeptegels met daarop een QR-code. Achter iedere tegel schuilt een verhaal. stoeptegelDat kan gaan over de geschiedenis van het bijzondere pand waar je staat of over een gebeurtenis uit het verleden. Sommige tegels zijn onderdeel van een wandelroute. Met gratis QR-software kun je de codes gemakkelijk scannen.

 

Nieuwsarchief