Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Westfries Museum krijgt forse bijdrage BankGiro Loterij   (06-02-2013)

wfaTijdens het GoedGeldGala van de BankGiro Loterij heeft het Westfries Museum een eenmalige bijdrage ontvangen van € 270.000,-. Dankzij deze gulle bijdrage kan het museum alle plannen voor de opwaardering van het museum gaan realiseren.

Twee jaar geleden is het museum begonnen met een opwaardering van de huisvesting en de presentatie van de collectie. Fase één, waarin onder andere een museumcafé is gerealiseerd en een volledig nieuwe expositieruimte, is in september 2011 gereed gekomen.

In fase twee worden de museumkelders helemaal opnieuw ingericht, krijgt het gehele museum nieuwe LED-verlichting en komt er een ontvangstruimte voor schoolgroepen. Met deze operatie is een investering van ruim € 600.000,- gemoeid. De bijdrage van de BankGiro Loterij maakt het mogelijk alle plannen te realiseren.nieuwjaarsreceptie

De toekenning van deze bijdrage is ook een erkenning van het gevoerde beleid. In haar toelichting verwoordde Judith Lingeman, Hoofd Goede Doelen van de BankGiro Loterij het als volgt:

Het monumentale Statencollege in Hoorn, waar het Westfries Museum is gevestigd, is de blikvanger van de binnenstad. Met het nieuwe motto bewaren om te delen zoekt het Westfries Museum doelgericht het publiek op, wat we bij de BankGiro Loterij enorm waarderen. Hierbij hoort vernieuwing en verbouwing, waarmee het museum dankzij gemeente en provincie al is gestart. Met onze bijdrage kan het Westfries Museum definitief de tweede fase in.


nieuwjaarsreceptie
Als eerste onderdeel van de vernieuwde presentatie wordt in de tweede helft van april 2013 de grote kelder met de spectaculaire presentatie bij de stadsmaquette Hoorn 1650 opgeleverd en voor publiek toegankelijk.

 

Nieuwsarchief