Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Kademuur bij Oostereiland   (23-01-2013)

oostereilandSinds september vorig jaar is een deel vanwege gevaar afgesloten voor publiek: De historische kademuur bij de brug naar het Oostereiland. Nu blijkt echter dat restauratie niet mogelijk is en dat de hele kademuur moet worden vervangen door een nieuwe.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laat omwonenden weten dat ergens in het voorjaar met de werkzaamheden wordt begonnen. De kademuur is ”aan het einde van zijn levensduur”. ”Reparatie is niet mogelijk en daarom is er van de Hoofdtoren tot aan de brug naar het Oostereiland voor gekozen om de kademuur volledig te vervangen.”

Op 31 januari is er een Inloopbijeenkomst over deze nieuwbouwplannen. Van 16 tot 20 uur in de foyer van de Brasserie Oostereiland. Dan is er nieuws over uitvoering en planning.

Het Hoogheemraadschap en de gemeente Hoorn hadden eerder besloten om het voetgangersdeel van de kade, vanaf de brug naar het Oostereiland tot voorbij de kiosk, af te sluiten. Ook Snackbar Het Hoofd werd gesloten totdat de kade versterkt is.

bron: www.hoorngids.nl

Zie eerdere berichtgeving van 24-08-12 mbt de veiligheidsmaatregelen rond deze kademuur en het dossier van 31-1--2009 betreffende de naastgelegen Oostereilandbrug

 

Nieuwsarchief