Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Maquette Hoorn 1650 + filmpjes   (19-11-2012)

wfaOp de ledenvergadering van 27 oktober 2012 waren enkele panelen van de maquette Hoorn 1650 te zien. Zoals we eerder hebben bericht wordt de Maquette in geheel gerenoveerde staat herplaatst in het Westfries Museum.
De indrukwekkende stadsmaquette Hoorn 1650, eigendom van onze vereniging, krijgt een nieuw leven. De dertig vierkante meter grote maquette wordt de blikvanger  van de grote kelder van het Westfries Museum, die momenteel wordt opgeknapt. Samen met Oud Hoorn werkt het museum aan een geheel nieuwe presentatie van de maquette. Die presentatie gaat uit drie lagen bestaan. Voor de doorsnee bezoeker van het museum is er een filmische toelichting bij de maquette. (zie filmpje). De bezoeker zijn zelf zijn/haar gids kiezen. Er is keus uit zes verschillende gidsen, van burgemeester Onno van Veldhuizen tot Hayo, de scheepsjongen van Bontekoe, die ieder een heel eigen verhaal bij de maquette hebben. Voor de meer geïnteresseerde bezoeker werkt Oud Hoorn aan een te raadplegen database vol informatie over aspecten van de stadsgeschiedenis, gekoppeld aan panden op de maquette.

Voor wie graag eens een wandeling of vaartocht door het Hoorn van 1650 wil maken, werkt het museum in samenwerking met het bedrijfje Model Earth uit Enkhuizen aan een 3D rondleiding door de stad. Zie voor een eerste indruk de trailer.

In maart 2013 zal de maquette in het museum te bezichtigen zijn. De filmische presentatie is dan klaar. De database en de 3D wandeling worden daar in de loop van het jaar aan toegevoegd.  

Eerdere berichtgeving over de maquette.

     

 

Nieuwsarchief