Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Inzet voor Westfries Museum beloond   (13-11-2012)

wfaAlbert en Tinie de Graaf uit Hoorn, al jaren vrijwilligers van het Westfries Museum, hebben de Gerard Evers Onderscheiding ontvangen.
Vrijwilligers van het jaar. Uit negen genomineerden werden zij gekozen tot museumvrijwilliger van het jaar. Behalve een fraaie oorkonde ontving het echtpaar De Graaf ook een cheque van € 750,- voor de Vrienden van het Westfries Museum.

albert de graaf

Afgelopen zaterdag vond in het Teylers Museum in Haarlem de najaarsvergadering van de Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea plaats. Vast agendapunt is de uitreiking van de Gerard Evers Onderscheiding, vernoemd naar de oprichter van de Federatie.

De onderscheiding wordt toegekend aan museumvrijwilligers die op het gebied van resultaatgerichtheid, samenwerking en originaliteit een voorbeeldfunctie hebben.

albert de graaf

Jarenlange inzet voor het Westfries Museum
Albert en Tinie de Graaf zijn door de Stichting Vrienden van het Westfries Museum voorgedragen voor de onderscheiding. Ze zetten zich beide al vele jaren in voor het Westfries Museum. Albert de Graaf ook in diverse bestuursfuncties. De laatste jaren ontfermen ze zich vol liefde over de museumtuin, die er ieder seizoen prachtig bij ligt. De voorzitter van de jury prees Albert en Tinie met name voor de enorme nauwkeurigheid waarmee zij hun werk voor het museum deden.

Albert en Tinie de Graaf mogen zich nu een jaar lang ‘museumvrijwilliger van het jaar’ noemen.

 

Nieuwsarchief