Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Praat mee over zwaar verkeer   (09-11-2012)

vrachtwagenwielenDe gemeente heeft al een inventarisatie gemaakt van ongevallen met bevoorradingsverkeer, meldingen van overlast door trillingen, de aanwezigheid van laad- en loshavens enzovoort. Ook is al voorzichtig gekeken naar mogelijke oplossingen. Al die gegevens zijn verzameld in een startdocument.

Het college wil de inventarisatie compleet maken en mogelijke oplossingen bespreken met binnenstadsbewoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Op de rol staan een bijeenkomst, discussie op Facebook en de mogelijkheid om ideeën en ervaringen in te sturen.

Het verkeer in de binnenstad blijft toenemen. De historische smalle straten, de oude gebouwen en onze kostbare monumenten hebben daarvan de lijden. Het zware verkeer leidt ook tot overlast. Er zijn omwonenden die trillingen in hun huis ervaren. Aan de andere kant moet je zorgen voor een goede bevoorrading van winkels en horeca, anders worden deze voorzieningen minder aantrekkelijk voor toeristen en winkelend publiek.

Bijeenkomst in stadhuis
Op maandag 19 november kunnen bewoners, ondernemers, busbedrijven en andere belanghebbenden ’s avonds in het stadhuis met elkaar discussiëren over het zware verkeer in de binnenstad. Zij zijn welkom om knelpunten ter sprake te brengen en aan te geven waarop de gemeente moet gaan inzetten. Iedereen is van harte welkom om mee te denken. Wilt u er ook bij zijn, meld u zich dan aan bij de heer Evers: v.evers@hoorn.nl of 0229 252200.
De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis, Nieuwe Steen 1 (ingang achterzijde).

Facebook
In de week voorafgaand aan de bijeenkomst plaatst de gemeente op Facebook enkele malen per dag een nieuwe stelling. Iedereen kan daarop reageren en desgewenst weer ingaan op de reacties. Een verkeerskundige van de gemeente mengt zich in de discussie en beantwoordt vragen. De “actieweek” is van maandag 12 t/m vrijdag 16 november.

Insturen klachten en ideeën
Iedereen kan zijn of haar mening, klacht of idee ook kenbaar maken per brief of e-mail. Gebeurt dat voor 19 november, dan wordt het meegenomen in de bijeenkomst. Insturen van reacties kan t/m zondag 16 december.

E-mail: gemeente@hoorn.nl
Post: College van B&W, postbus 603, 1620 AR Hoorn
Facebook: www.facebook.com/gemeentehoorn

 

Nieuwsarchief