Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Mevrouw Gré Visser overleden   (06-10-2012)

hoornOp vrijdag 5 oktober is mevrouw Gré Visser overleden. Zij is in 2011 benoemd tot ereburger van Hoorn. Zij kreeg op 12 september 2011 het ereburgerschap omdat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog haar eigen leven op het spel zette om vele andere levens te kunnen redden. Het gemeentebestuur van Hoorn heeft met leedwezen kennisgenomen van het overlijden van mevrouw Visser en medeleven met de nabestaanden betuigd. grevisser

Mevrouw Visser heeft tijdens de oorlog zeer heldhaftig opgetreden. Onder zeer moeilijke (privé)omstandigheden bood zij vele onderduikers een schuilplaats in haar woning aan het Grote Oost 35. Zelfs nadat ze werd opgepakt en maar ternauwernood ontsnapte, nam ze het risico opnieuw om onderduikers te helpen. Wederom met groot gevaar voor eigen leven. Mevrouw Visser heeft daar jaren over gezwegen. In 2011 heeft zij haar verhaal in boekvorm uitgebracht. Het boek heet ‘Toen was ik Greetje van Hoorn…nu Gré Visser’.

Andere ereburgers
Het ereburgerschap is de hoogste eretitel in Hoorn. Mevrouw Visser was de vierde ereburger van Hoorn. Haar voorgangers zijn Johan Christiaan Kerkmeijer (ereburger in 1937), Pieter Nooteboom (ereburger in 1961) en Dirk Breebaart (1987). Zij werden alle drie tot ereburger benoemd vanwege grote verdiensten op het gebied van monumentenzorg.

bron: www.hoorn.nl

Zie ook onze publicatie van 12-09-11 mbt haar ereburgerschap en het Kwartaalblad 2011/3

 

Nieuwsarchief