Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Historische vaarroute   (13-09-2012)

hoorndrechterland







De gemeenten Drechterland en Hoorn gaan de historische vaarroute tussen Hoorn en Enkhuizen herstellen. Op donderdag 13 september ondertekenden de gemeenten een samenwerkingsovereenkomst met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en het Recreatieschap West-Friesland. Het project wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van het HHNK, de Provincie Noord-Holland en de gemeenten Drechterland en Hoorn.
ondertekening
Het project bestaat uit drie fases. De eerste fase bestaat uit grondverwerving en het aanleggen van waterberging met recreatief gebruik, de aanleg van een recreatieve spoorwegpassage bij Oosterblokker en de opheffing van knelpunten in de vaarverbinding tussen de Noorderdracht en de Dr. Wijtemalaan in Westwoud. In fase twee wordt er gewerkt aan een noord-zuidverbinding in de hele Drachterscheg voor recreatief gebruik. En in de laatste fase gaan de partijen aan de slag met de opwaardering van de hele historische vaarroute tussen Hoorn en Enkhuizen.

De vaarroute moet toegankelijk worden voor kleine bootjes en kano’s. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2013 klaar. Wethouder Ruppert is enthousiast over de samenwerking. ‘Deze ontwikkeling is goed voor Hoorn, goed voor Drechterland en goed voor de regio. Het doorvaarbaar maken van deze vaarroute is een positieve ontwikkeling voor de waterrecreatie in West-Friesland en draagt bij aan een aantrekkelijk netwerk van vaar- en schaatsroutes.’

Klik hier voor een informatief filmpje over dit project

 

Nieuwsarchief