Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Achter Gesloten Deuren in premiere.   (12-09-2012)


oostereilandEen documentaire van Adrie Schipper en Remco Uri.
Op 22 september gaat de documentaire Achter Gesloten Deuren in première in Cinema Oostereiland. De documentaire gaat over het Oostereiland. De hele geschiedenis van deze bijzondere historische plek wordt hierin beschreven. Vanaf het prille begin in de 16e en 17e eeuw tot en met de laatste functie die het had als gevangenis. Aan de hand van uniek foto- film- en videomateriaal is een bijzonder beeld van die geschiedenis ontstaan.
poort
Foto van A. Schipper


Extra aandacht in de documentaire wordt besteed aan de periode na de 2e wereld oorlog. In gesprekken met o.a. ex-bewaarders geven de makers U een beeld hoe het leven achter die gesloten deuren was. Zij vertellen over hun werk, de ervaringen die ze hadden en anekdotes.

De makers Adrie Schipper en Remco Uri zijn in 2009 begonnen met de eerste opnamen voor deze documentaire en kregen de gelegenheid om in vrijwel alle ruimten ongelimiteerd opnamen te maken. binnenplaats
Foto uit de privé collectie van Mevrouw C. Kaat.

De ex-bewaarders fungeren in de documentaire als gids en leiden u rond door de panden zoals de keuken, verblijfszalen, de kerk, en de cellengang.

Een documentaire die voor iedereen interessant is om te gaan zien.
Vanaf 22 september 20:00 uur te zien in Cinema Oostereiland.
Speelduur: ± 50 minuten
€ 5,- pp

Zie voor aanvangstijden en reserveringen de site van Cinema Oostereiland. https://www.cinemaoostereiland.nl/

Een TRAILER kunt u vinden via: https://youtu.be/bzwY4O_JIys?hd=1

 

Nieuwsarchief