Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Gemeente verder met plan hoek Koepoortsweg   (03-06-2012)

hoornFractie Tonnaer wil het niet, op de hoek van Koepoortsweg - Spoorsingel een snackbar in combinatie met de hoekwoning, maar B en W gaan toch verder met de plannen. Nog deze maand wil men een aangepast plan aan omwonenden voorleggen.

vanree

De huidige voorzieningen, met een ’mobiele’ snackbar en bloemkiosk, voldoen volgens de Fractie Tonnaer prima, maar B en W kiezen toch voor het plan van de eigenaar van het hoekpand, de Stichting Stadsherstel. Het plan is geïnspireerd door oude beelden, waaruit blijkt dat het perceel ooit bebouwd is geweest. Die woning is gesloopt ten behoeve van de aanleg van de baan voor de paardentram. Het project is nog in voorbereiding.stratenplankoepoortsweg

Het plan is op 23 februari 2012 besproken met de omgeving. Die reageerde kritisch.

Op dit moment wordt gewerkt aan het verwerken van de vragen/opmerkingen. Het project is in strijd met het Bestemmingsplan Binnenstad. Om medewerking te kunnen verlenen is de zogenaamde uitgebreide voorbereidingsprocedure op grond van de Wabo nodig. In dat kader is het nodig dat ook de raad in de vorm van het afgeven van een zogenaamde “verklaring van geen bedenkingen” aangeeft geen bezwaar te hebben tegen het plan.

stratenplankoepoortsweg

Met de bewoners is afgesproken dat, voordat de formele procedure wordt gestart, het doorontwikkelde bouwplan (is verlaagd + balkon is vervallen) en de voorgestelde inrichting van de buitenruimte nog een keer met de bewoners wordt besproken. De verwachting is dat dit begin juni kan plaatsvinden. Als dat lukt kan voor wat betreft de verklaring van geen bedenkingen mogelijk nog de vergadering van de raad van 10 juli 2012 worden gehaald.

Brief Fractie Tonnaer

bron: www.hoorngids.nl

 

Nieuwsarchief