Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Hoorn is een museum rijker   (30-05-2012)

streetmuseumOp 24 mei heeft wethouder Westenberg de app ‘Street Museum NL’ gelanceerd in Hoorn. Street Museum is een gratis mobiele applicatie voor smartphones en toont oude foto’s, ansichtkaarten en schilderijen van onder andere Hoorn in het straatbeeld van vandaag. Street Museum NL haalt het verleden naar het heden. De app bevat ruim 1.000 Noord-Hollandse afbeeldingen en maakt cultureel erfgoed voor iedereentoegankelijk. De gebruiker richt de camera van de smartphone op een historische plek. Street Museum NL herkent de locatie en toont dan een beeld van vroeger in het beeld van nu. Via Twitter of e-mail kan men de historische afbeelding delen met vrienden. Op een Google Maps-kaart is te zien waar in de buurt nog meer historische plekken zijn. De app bevat daarnaast ook toeristische informatie.

De app is ontwikkeld door Oneindig Noord-Holland. Het Westfries Museum en het Westfries Archief hebben namens de gemeente Hoorn het benodigde beeldmateriaal aangeleverd. Naast Hoorn hebben ook Alkmaar, Amsterdam, Den Helder, Haarlem, Het Gooi, en de Zaanstreek hun eigen Street Museum.

bron www.hoorn.nl

De Hoornse selectie vindt u hier

Zie ook onze eerdere publicatie mbt de QR-codes

Als je in de binnenstad van Hoorn wandelt vind je op verschillende plaatsen stoeptegels met daarop een QR-code. Achter iedere tegel schuilt een verhaal. Dat kan gaan over de geschiedenis van het bijzondere pand waar je staat of over een gebeurtenis uit het verleden. Sommige tegels zijn onderdeel van een wandelroute. Samen met Oneindig Noord-Holland, een initiatief van de provincie, het Westfries Museum en Westfries Archief stelt de gemeente Hoorn haar schatkamer van het verleden open. Door de QR-codes eenvoudig met een smartphone te scannen krijg je toegang tot de historie van Hoorn. Veel plezier!

 

Nieuwsarchief