Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Westfries Museum is beloond voor cultureel ondernemen   (17-04-2012)

artifaxHet Westfries Museum in Hoorn Artifex Award gewonnen voor de tentoonstelling ‘Smakelijk Eten’.
De awards worden ieder jaar uitgereikt aan musea die een voorbeeld zijn op het terrein van cultureel ondernemerschap. Het Westfries Museum eindigde op de tweede plaats. Het vernieuwde Scheepvaartmuseum in Amsterdam kreeg de eerste prijs uitgereikt.

Er waren in totaal vijf genomineerden voor de Artifex Awards 2012. Het Amsterdam Museum kreeg een speciale vermelding voor hun crowdfunding actie voor de restauratie van het enorme schilderij over de intocht van Napoleon in Amsterdam. Het Utrechtse museum Van Speelklok tot Pierement sleepte de derde prijs in de wacht voor het project ‘Podium’, waarbij bekende artiesten concerten verzorgen in het museum. Het vernieuwde Scheepvaartmuseum kwam als beste uit de bus, al gaf de jury aan dat de beslissing niet eenvoudig was. Vooral het doelgroepenbeleid van het museum werd geprezen.

Het Westfries Museum werd beloond voor het project ‘Smakelijk Eten’. De jury prees de creativiteit van het project, de veelzijdigheid en de wijze waarop het museum het regionale bedrijfsleven voor de tentoonstelling had weten te interesseren.


In 2010 won het Westfries Museum ook de Artifex Awards toen voor de tentoonstelling ‘Piraten van de Lage Landen’.

 

Nieuwsarchief