Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Coen krijgt eigen glossy   (11-04-2012)

glossykleinNa de Linda, de Matthijs, en de Maarten is Nederland een nieuw ‘personal magazine’ rijker ; de COEN!. Geheel gewijd aan één van de meest besproken figuren uit onze vaderlandse geschiedenis, Jan Pieterszoon Coen. Donderdag 12 april om 15.00 uur krijgt Coen de glossy aangeboden. Plaats van handeling, zijn standbeeld op de Roode Steen in Hoorn.
Aansluitend is er gelegenheid de tentoonstelling De zaak Coen in het Westfries Museum voor te bezichtigen.

Maarten van Rossem over ophef
De COEN! verschijnt eenmalig ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘De zaak Coen’ in het Westfries Museum in Hoorn. Met het blad wil het museum de historische figuur Coen wat meer kleur op zijn bleke wangen geven. De fraai vormgegeven glossy telt 108 pagina’s met historische verhalen en verrassende invalshoeken (is de Coentunnel vernoemt naar JP Coen?). U leest alles over de geschiedenis van het omstreden standbeeld op de Roode Steen en andere Coenmonumenten in Nederland.

glossy

Verder zijn er boeiende interviews, met Hans Goedkoop (Andere Tijden) over Coen in de NTR serie De Gouden Eeuw die in 2013 wordt uitgezonden en historicus Jur van Goor, die werkt aan een biografie van Coen. Er is ruimte voor beeldende kunst, humor (Coen op Marktplaats) en Maarten van Rossem geeft in een column zijn visie op de recente ophef over het standbeeld van Coen in Hoorn.

De COEN! is een samenwerkingsproject van het Westfries Museum met de makers van VIND-magazine. De glossy is in diverse museumwinkels en boekhandels te verkrijgen of kan besteld worden op www.vindmagazine.nl. De prijs van de glossy is € 6,95.

Zie ook in ons archief: De geschiedenis moet je niet met de witkwast wegmoffelen


en het filmpje van de onthulling

 

Nieuwsarchief