Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Raadsvragen over Poort van Hoorn   (03-02-2012)

hoorn Op 4 januari stelden de fracties van PvdA en GroenLinks vragen over de samenwerking van de gemeente en ProRail in de Poort van Hoorn.

De vragen richtten zich vooral op het plan van aanpak ‘Poort van Hoorn, onderdoorgangen’ dat het college op 5 januari 2012 met ProRail ondertekende. Daarnaast willen de fracties ook weten hoe het staat met de plannen voor het stationsgebied, Pelmolenpad en omgeving. Voor dit gebied wordt de structuurvisie ‘Poort van Hoorn’ opgesteld. In de antwoordbrief zet het college de eerdere raadsbesluiten nog eens op een rijtje, en legt zij uit hoe het zit met de samenwerking met ProRail en de structuurvisie Poort van Hoorn.

Lees hier de antwoorden van het college

Poort van Hoorn
De Poort van Hoorn bestaat uit 2 onderdelen:
•Een structuurvisie
In dit plan staat in grote lijnen hoe het college het gebied van de toegang van Hoorn (stationsweg, Pelmolenpad en omgeving) in de toekomst wil inrichten.
•2 veranderingen voor het verkeer
Er moet een nieuwe toegangsweg komen, die onder het spoor loopt. En het Keern moet een weg voor voet- en fietsverkeer worden, met tunneltjes onder het spoor en de Provincialeweg

Voor allebei de onderdelen geldt dat het college nog bezig is met de voorbereidingen. Zodra de voorbereidingen klaar zijn, krijgen de raad en ook inwoners nog een kans om hun mening te geven. Uiteindelijk beslist de raad of de plannen van de Poort van Hoorn ook echt doorgaan.

Planning
22 maart 2012: informatiebijeenkomst raad (openbaar)
Mei/juni 2012: college neemt besluit over ontwerp structuurvisie
Juli/oktober 2012: overleg met inwoners en belanghebbenden
December 2012: raad neemt besluit over structuurvisie

 

Nieuwsarchief