Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Klankbord presenteert advies Poort van Hoorn   (03-02-2012)

Website pPort van HoornOp donderdag 9 februari presenteert de Klankbordgroep Poort van Hoorn de eindresultaten van zijn werk aan B en W. De klankbordgroep, die uit vertegenwoordigers van ruim 20 organisaties en bedrijven bestaat, is het afgelopen halfjaar een aantal malen bijeen geweest om aanbevelingen voor de toekomst van het gebied de Poort van Hoorn te formuleren. De gemeente gebruikt de resultaten van het werk van de klankbordgroep bij het verder vormgeven van de Structuurvisie voor het gebied. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad de Structuurvisie na een periode van overleg en inspraak in december 2012 vaststelt.

Tijdens de bijeenkomst geven Sanne Slijkerman en Jasper de Koster, studenten van de Hogeschool van Amsterdam, een presentatie van het onderzoek dat zij in het kader van hun studie hebben gedaan naar mogelijkheden om tijdelijke functies in het gebied een plaats te geven. Dit onderzoek is begeleid door de Kenniswerkplaats Noord-Holland Noord. Gedeputeerde J. van Run is aanwezig in zijn hoedanigheid als voorzitter van de stuurgroep Kenniswerkplaats.

De Kenniswerkplaats is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, het Clusiuscollege en de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland.

De presentatie namens de klankbordgroep wordt verzorgd door mevrouw ir. Hilde Blank.Zij is directeur van BVR Adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling, het bureau dat de klankbordgroep heeft begeleid.

Zie bijdrage en dossier

 

Nieuwsarchief