Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Cursus oud schrift   (11-01-2012)

wfa De soms moeilijk leesbare oude handschriften uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw zijn voor veel beginnende onderzoekers een groot struikelblok. De afgelopen tijd werd op de studiezaal van het Westfries Archief vrij geregeld gevraagd of er weer een cursus paleografie kon worden gevolgd. Het bestuur van Stichting Vrienden van het Westfries Archief, die de cursussen organiseert, heeft gehoor gegeven aan de vele verzoeken.

De nieuwe cursus wordt gegeven tijdens de avondopenstellingen van de studiezaal vanaf september 2012. Aanmelding kan via e-mail (info@westfriesarchief.nl) of aan de balie van de studiezaal. De cursus zal net als andere jaren worden gegeven door Pim Brieffies, oud-docent paleografie van de Rijksarchiefschool.

Paleografiecursisten in 2008. Links Pim Brieffies, die ook in 2012 weer de cursus zal verzorgen.

De kosten bedragen € 70,-. Donateurs van de Stichting Vrienden van het Westfries Archief krijgen € 10,- korting. Mochten er meer dan vijftien belangstellenden zijn, dan wordt bekeken of er twee groepen worden gevormd, of dat een wachtlijst moet worden ingesteld.

ee. sluit aan bij onze berichtgeving mbt het onrafelen van archiefteksten

 

Nieuwsarchief