Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Stadsgesprek over structuurvisie   (28-11-2011)

Structuurvisie Hoorn

Op maandag 12 december organiseert de gemeente Hoorn een stadsgesprek over de structuurvisie voor heel Hoorn. Dit geeft een beeld van hoe de stad er in de toekomst uit moet komen te zien. De ambitie komt voort uit de stadsvisie: ‘een levendige stad voor iedereen’.

De structuurvisie geeft het antwoord op vragen als ‘Hoe blijft Hoorn vitaal?’, ‘Hoe blijft Hoorn als stedelijk centrum een belangrijke rol spelen binnen West-Friesland?’. Naast deze vragen geeft de structuurvisie een beeld van wat nodig is om de wijken van Hoorn gezond te houden.

Identiteit wijken
Hoorn wil inzetten op 2 kernkwaliteiten: gemeenschappelijk Hoorn en ondernemend Hoorn. Doel is om Hoorn (waar nodig) een leefbare, duurzame en historische stad te laten zijn. Een belangrijke keuze voor dit doel is om de wijken meer een eigen identiteit of gezicht te geven. Bewoners en bedrijven moeten trots kunnen zijn op hun buurt. Dit kan bijvoorbeeld door functies als ondernemen en wonen te combineren, maar ook door ingrepen in de openbare ruimte.

Basisnotitie structuurvisie
Vooruitlopend op de nog vast te stellen structuurvisie heeft het college een basisnotitie opgesteld. Deze notitie is bedoeld om inwoners, bedrijven en andere belanghebbenden mee te laten denken over de toekomst van Hoorn. De basisnotitie kunt u downloaden via www.hoorn.nl/structuurvisie.

Stadsgesprek
Alle inwoners en ondernemers van Hoorn zijn welkom tijdens het stadsgesprek. Dit vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in de raadszaal, Nieuwe Steen 1. Tijdens het stadsgesprek krijgen belangstellenden een presentatie van de ambities en visie van de gemeente Hoorn. Er is ook ruimte voor vragen, suggesties en ideeën.

zie eerdere publicatie en het commentaar van Oud Hoorn

 

Nieuwsarchief