Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Wat is geneaknowhow.net?   (21-11-2011)

oosterkerkGeneaknowhow.net is een door Hein Vera en Herman de Wit ontwikkeld en onderhouden internetplatform. Het doel is het bieden van ondersteuning bij genealogisch onderzoek in de brede zin van het woord. De bezoeker kan op gespecialiseerde sites gericht op zoek naar informatie. Met behulp van deze informatie is de bezoeker in staat om zijn onderzoek (beter) te verrichten. In de komende jaren zal geneaknowhow.net verder als kenniscentrum uitgroeien.
Onderzoeksresultaten, zoals de kwartierstaat, familiegeschiedenis of lokaal-historische schets, worden niet op geneaknowhow.net opgenomen. Alle beschikbare gegevens op het domein zijn vrij toegankelijk; reclame-uitingen worden vermeden.

Project van Papier naar digitaal

Van Papier Naar Digitaal geeft via het beschikbaar stellen van webruimte een extra impuls aan het online zetten van genealogische bronnen betreffende Nederland en Belgi?. Archiefbezoekers kunnen zelf vrij eenvoudig bijdragen aan de uitbreiding van het beeldmateriaal. De ervaring leert dat op deze wijze beschikbaar gesteld materiaal zeer waardevol is voor onderzoekers die niet, of beperkt, in staat zijn om archiefmateriaal ter plaatse te kunnen bestuderen.
Via de provinciale pagina's in het menu wordt simpelweg gezocht naar de voor de onderzoeker interessante plaatsen welke momenteel via Van Papier Naar Digitaal beschikbaar zijn. Frans Kwaad kwam de onderstaande rijke archivarische bronnen betreffende Hoornse kerken tegen op Internet. Ze kunnen erg nuttig en interessant zijn voor wie zich hiermee bezighoudt.

Het gaat om de volgende samenhangende sites, die nu ook op onze links-pagina worden genoemd:

https://www.geneaknowhow.net/
https://www.geneaknowhow.net/digi/bronnen.html
https://www.vpnd.nl/nh/hoorn_dtbrk.html
https://vpnd.nl/statuspagina-nh.html

De gefotografeerde archiefstukken zijn afkomstig uit het Noord-Hollands Archief (NHA), Haarlem. Jos Buisman heeft de opnamen gemaakt.
De Oud Hoorn site over schuilkerken wordt genoemd.

 

Nieuwsarchief