Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

prijs behoud religieus erfgoed   (21-11-2011)

oosterkerkHet bestuur van de Stichting Oosterkerk is op zoek naar kandidaten voor de Schipper-Oosterkerkprijs 2012. Het stichtingsbestuur wil met de prijs een instelling of persoon die zich uitzonderlijk heeft ingespannen voor het religieus erfgoed in West-Friesland Oost in het zonnetje zetten.

De prijs werd in 2011 voor de eerste keer uitgereikt aan de Theaterkerk Wadway. Het afscheid van Hans Schipper als voorzitter van de Stichting Oosterkerk in dat jaar was de directe aanleiding om de prijs in het leven te roepen. Voor de toekenning is een speciale commissie ingesteld, die naast Hans Schipper bestaat uit Elly Deutekom, wethouder van de gemeente Opmeer en Ina Broekhuizen-Slot, voorzitter van het Westfries Genootschap en wordt bijgestaan door Oosterkerksecretaris Henk de Vries.

De wisselprijs, een kunstwerk van de hand van de Hoornse kunstenares Elsbeth Luinge is een uit wit albast vervaardigd beeldhouwwerk met in het hart een zeilend schip. De sokkel is van Belgisch hardsteen. Bij de prijs behoort uiteraard een oorkonde. Tot begin december kan iedereen nog kandidaten voor de toekenning van de prijs in 2012 aanmelden bij de commissie. Het maakt niet uit of het gaat om personen die zich in de afgelopen jaren geweldig hebben ingezet voor dat religieus erfgoed of om instellingen, stichtingen, verenigingen etc. Zichzelf kandideren voor de prijs is echter niet mogelijk.

Aanmeldingen met motivering dienen te worden gericht aan de commissie ‘Voordracht Schipper-Oosterkerkprijs’ en kunnen worden verzonden naar Stichting Oosterkerk, Grote Oost 58, 1621 BX Hoorn of per mail naar info@oosterkerk.demon.nl.

 

Nieuwsarchief