Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Bijeenkomst Nieuwe leden   (12-10-2011)

oudhoornAl langer is door het bestuur nagedacht over manieren om de betrokkenheid van leden bij het reilen en zeilen van de vereniging te versterken.
Bij wijze van proef heeft het bestuur enkele maanden besloten om een bijeenkomst voor nieuwe leden te organiseren. De bedoeling hiervan was om de betrokkenheid bij en kennis van de vereniging te vergroten. Daarom werd eind september een uitnodiging gezonden aan alle leden die in 2011 lid zijn geworden.
Op 12 oktober vond deze bijeenkomst in het Pakhuis plaats. Hoewel het aantal aanwezigen beperkt was, was het zeer de moeite waard. De aanwezigen waren enthousiast en de sfeer was uitstekend. groep
Om te weten te komen of deze proef volgend jaar herhaald zou moeten worden, werd een kleine schriftelijke peiling aan het eind van de avond gehouden. Hieruit bleek dat iedereen, zonder uitzondering, tevreden dan wel zeer tevreden was over de vorm en inhoud van de avond. Dat de bijeenkomst aan zijn doel heeft beantwoord, blijkt uit het feit dat allen van mening waren dat zij nu beter op de hoogte zijn van de organisatie, het beleid van het bestuur en de activiteiten van de werkgroepen. Alle aanwezigen vonden bovendien dat een dergelijke avond voor nieuwe leden volgend jaar herhaald zou moeten worden.

coenDe avond was eenvoudig van opzet. Een globale kennismaking was de bedoeling. Allereerst hield ondergetekende een inleiding over de wijze waarop de vereniging georganiseerd is, de bestuurlijke werkzaamheden en het werk van de werkgroepen. Daarna maakte Jan Floris via het grote beeldscherm duidelijk hoe en hoeveel informatie via de rubrieken op de website beschikbaar is. De reacties van de aanwezigen hierover waren zeer positief. Velen waren verrast. Men had niet gedacht dat zoveel informatie over de vereniging beschikbaar en zo gemakkelijk te vinden was. Gerard Beemsterboer vertelde vervolgens op aanstekelijke wijze over de gidsen en de stadswandelingen, de lezingencyclus en de ledenexcursie.

christTenslotte liet Christ Stoffelen, na een korte inleiding over het documentatiecentrum, op aanschouwelijke wijze ter plekke zien wat er allemaal in onze boekencollectie te vinden is. Na de pauze was er gelegenheid om opmerkingen te maken, vragen te stellen of suggesties te doen. Het was plezierig te horen dat de aanwezigen enthousiast waren over de bijeenkomst. Slotopmerkingen uit de peiling als: “ga zo door” , “blijf zo doorgaan” en “bedankt voor de uitnodiging” zijn voor het bestuur reden genoeg om op de ingeslagen weg door te gaan. Een betere stimulans kun je als bestuur niet krijgen.


Coen Droog.




 

Nieuwsarchief