Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Open Monumentendag Hoorn   (09-09-2011)

openmonumentendag

Op vrijdag 9 september geeft wethouder Roger Tonnaer het startsein voor de 25e Open Monumentendag. Dat doet hij door een expositie in de Oosterkerk te openen van foto’s die basisschoolleerlingen vorig jaar tijdens Open Monumentendag hebben gemaakt.

Kinderen van de hoogste klassen van de Mariaschool en de Montessorischool hebben vorig jaar foto’s gemaakt van historische locaties in Hoorn. Dit gebeurde onder leiding van fotografen van fotoclub Image Hoorn. Met de expositie geeft wethouder Tonnaer het startsein voor de Open Monumentendag van 10 september. De expositie is tijdens de openingstijden van de Oosterkerk te bekijken, tot het einde van deze maand.

Op zaterdag 10 september, Open monumentendag, stellen diverse eigenaren van monumenten hun pand open voor het publiek. Hier omheen worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ook is er een wandel- en fietsroute uitgestippeld langs bijzondere panden. Bij het VVV-kantoor, musea, het Toeristisch Informatiepunt op het Oostereiland en in het stadhuis is het uitgebreide programmaboekje gratis op te halen. Er staat ook informatie op internet.

www.openmonumentendag.nl

 

Nieuwsarchief