Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Archiefteksten ontrafeld   (06-09-2011)

"De Internetwerkgroep van de Vereniging Oud Hoorn heeft het initiatief genomen om transcripties van archiefteksten te maken en deze op de website van de Vereniging te plaatsen (www.oudhoorn.nl). De uitgekozen teksten zijn afkomstig uit het Oud Notarieel Archief en het Oud Rechterlijk Archief van Hoorn. Ze betreffen het wel en wee van gewone burgers van Hoorn in vroeger eeuwen.

Pieter

Meijndert Ossekoot dood gevonden in de Pieter De Poepsteeg Anno1703

Hier treft u een eerste getuigen-verklaring Meijndert Ossekoot dood gevonden in de Pieter de Poepsteeg - Eerste getuigenverklaring. In de rubriek Archivering van ons Documentatiecentrum op deze site kunt u ook de andere getuigenverklaringen lezen.

De betreffende handgeschreven stukken bevinden zich in het Westfries Archief in Hoorn. De eerste serie van twintig teksten die nu op de website van Oud Hoorn is geplaatst, is bedoeld om na te gaan of er belangstelling bestaat voor dit historische materiaal. Reacties worden daarom op prijs gesteld! Deze kunt u richten aan Info@oudhoorn.nl. Ook als u interesse hebt om aan dit project mee te werken, kunt u dit op dit emailadres laten weten. Hiervoor is wel kennis en enige ervaring vereist in het lezen van oude handschriften."

Zie ook het bericht mbt de cursus oud schrift.

 

Nieuwsarchief