Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

’Sint-Pietershof bij Hoorn beter af’   (02-07-2011)

sintpietershof

De bewoners van het Sint Pietershof zijn niet gebaat bij een overgang van gemeente Hoorn naar monumentenbeheerder Hendrick de Keyser. Dit stelt het college van regenten - het bestuur - van het gebouw.

Burgemeester en wethouders laten in de gemeentebegroting weten dat zij het afstoten overwegen. Cor Hoekema, lid van het college van regenten, zegt niet te twijfelen aan de kennis van Hendrick de Keyser om een monument in stand te houden.

,,Die organisatie heeft niet de knowhow in huis om zaken met zo veel verschillende huurders te kunnen doen. We denken dat de afstand met de bewoners op deze manier groter wordt.’’

bron: www.nhd.nl

Het Sint Pietershof
Het Sint Pietershof staat sinds 1961 op de Rijksmonumentenlijst. Het pand heeft een lange historie. In de 15e eeuw heeft het eerst gediend als klooster. Daarna diende het onder andere als tucht en dolhuis en huis van arrest. Tegenwoordig bieden 45 woningen onderdak aan senioren vanaf 55 jaar. Het College van Regenten bepaalt het beleid, beheert het geld en zorgt voor het onderhoud van de woningen.

zie website van het Sint Pietershof

Eerdere berichtgeving treft u hier

Een boek mbt het Sint Pietershof in onze winkel

 

Nieuwsarchief