Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

30 juni opening brug oostereiland   (17-06-2011)

oostereilandOp 30 juni verricht wethouder Roger Tonnaer de officiële opening van de nieuwe toegangsbrug naar het Oostereiland. Dan ontvangen ook de eerste bewoners van het complex de sleutel van hun woning. Afgelopen weken is hard gewerkt aan de brug en dezer dagen werd begonnen met de plaatsing van de railing voor de betonnen brug.

Aan beide kanten van de brug werd deze week hard gewerkt aan de zogenaamde Nuts-voorzieningen zoals water, telefoon en elektra. Talloze kabels en leidingen in diverse kleuren werden in de grond gelegd en door de brug heengetrokken. Op het eiland zelf maakten graafmachines en schoppen geulen voor de kabels. Voor de glazen entree van het nieuwe Haven Informatie Punt waren vrijdagmiddag de arbeiders nog druk in de weer. Ook binnen werden leidingen en voorzieningen door installateurs aangebracht.

In de zalen van het Filmhuis (straks Cinema Oostereiland) en het Museum van de Twintigste Eeuw werd afgelopen week ook hard gewerkt. De laatste gaatjes en oneffenheden werden weggewerkt en schilders zorgden in de eerste museumzalen al voor een strak eindresultaat. De komende weken worden vloeren afgewerkt, verlichting aangebracht en verder aan het interieur van de culturele instellingen gewerkt. Ook de eerste bewoners kunnen binnenkort aan de slag en over enkele weken worden ook de eerste kantoren in gebruik genomen. Achter de gebouwen, aan de zeezijde, verrijst een parkeerterrein voor gebruikers en bewoners.

Veel activiteit op het eiland die af en toe enige hinder geeft. Bijvoorbeeld voor de toeristen die met de grote witte cruiseschepen aanmeren en langs hekken en modderige paden naar de tijdelijke voetgangersbrug glibberen. Ze mopperen niet want ze vinden al die activiteiten ook wel interessant.

Bron:
https://www.hoorngids.nl

 

Nieuwsarchief