Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Bouwkunstcursus in het najaar   (14-04-2011)

oudhoorn

Vereniging Oud Hoorn organiseert in het najaar 2011 opnieuw een cursus historische architectuur. Deze cursus wordt, evenals twee jaar geleden, gegeven door Boudewijn van Langen, bouwhistoricus en werkzaam bij het Architectenbureau TPAHG. De cursisten maken in vier avonden kennis met de belangrijkste bouwstijlen, die in Nederland en in het bijzonder in Hoorn zijn terug te vinden. Aan bod komen: de Romaanse en Gotische stijl, de Renaissance, Maniërisme, Classicisme, Barok, de Lodewijk- en Neostijlen. De cursus wordt afgesloten met de bouwstijlen uit de twintigste eeuw (o.a. Jugendstil, Art Deco en Functionalisme). Na afloop van deze cursus gaan de cursisten tweemaal op stap met Femke Uiterwijk om een aantal voorbeelden in onze stad te zien die tijdens de cursus door Boudewijn zijn behandeld.
De cursus wordt gehouden op vier maandagen in oktober en november in het Pakhuis. Alle cursisten ontvangen een map met informatie en fotomateriaal over de diverse bouwstijlen. De kosten bedragen 30 euro voor leden van de vereniging. Niet-leden betalen 40 euro.

De cursus gaat slechts door indien er voldoende belangstelling is. U kunt zich nu reeds opgeven via de website van de vereniging: www.oudhoorn.nl. onder vermelding van ‘cursus bouwkunst’.

Vermeld daarbij uw naam adres, telefoonnummer en (zo mogelijk) e-mailadres. In september hoort u of er voldoende belangstelling is om de cursus door te laten gaan.

Nadere informatie bij ondergetekende: tel. 232305.

Coen Droog.

 

Nieuwsarchief