Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Gebruik Havens   (17-01-2011)

binnenstadTijdens de bijeenkomst van het Overleg Leefbaarheid Binnenstad op woensdag 19 januari a.s. zal de havenmeester van de gemeente Hoorn, de heer Peter Bakker, een toelichting geven over het gebruik van de havens en binnenwateren in Hoorn.

Een groot aantal boten die in zeer slechte staat zijn bevuilen de binnenwateren van Hoorn volgens de woordvoerder van het OLB. De meeste eigenaren zijn onbekend en zijn moeilijk te achterhalen.

De gemeente Hoorn heeft alle boten en ligplaatsen in kaart gebracht en men is nieuw beleid aan het voorbereiden volgens het OLB. Het OLB stelt voor alle eigenaren van boten die in aanmerking komen voor een ligplaats in de binnenstad, een vaste ligplaats te geven en de ligplaats en de boot een nummer te geven. De eigenaren van de boten kunnen dan eenvoudig worden achterhaald en de leges voor het gebruik van de ligplaatsen kunnen worden dan eenvoudiger worden geïnd.
Vanaf 19.30 uur is de wijkagent de heer F. Meissen aanwezig, bewoners kunnen speciale klachten of opmerkingen met hem bespreken.

Het Overleg Leefbaarheid Binnenstad vergadert iedere 3e woensdag van de maand in het Wijkcentrum ’t Hop, Gerritsland 67, aanvang 20.00 uur.

 

Nieuwsarchief