Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Wiki Loves Monuments   (17-10-2010)

wiki

In september organiseerde Wikimedia Nederland de fotowedstrijd Wiki Loves Monuments. September is gekomen en gegaan en er zijn meer dan 12.000 inzendingen binnengekomen via Wiki Loves Monuments! Een groot succes, waarmee het aantal beschikbare afbeeldingen van rijksmonumenten onder een vrije licentie bijna is verdubbeld.

De vijfkoppige jury is de komende tijd druk bezig om uit deze foto’s de winnaars te selecteren. De uitkomst hiervan wordt in november verwacht. Maar hiermee is het monumentenproject op Wikipedia nog niet afgelopen! Wikipedia houdt nog steeds van monumenten en er ligt nog genoeg werk op de plank om een hele tijd bezig te zijn. We hebben nu foto’s van ongeveer 20.000 rijksmonumenten, dat betekent dat we van 40.000 rijksmonumenten nog geen foto hebben! Stop dus vooral niet met fotograferen!

Enthousiast geworden? We kunnen je hulp, ook na de wedstrijd, goed gebruiken! Via het Wikiproject Erfgoed wordt er hard geschreven aan artikelen, worden lijsten verbeterd en foto’s verzameld. Je kunt meehelpen hierbij door foto’s te blijven maken of door fouten te verbeteren. Vraag ook vooral hulp hierbij via het WikiProject of lees de bijbehorende pagina’s.

Uploaden blijft mogelijk via Wikimedia Commons (het vereenvoudigde formulier blijft voorlopig beschikbaar via het vereenvoudigde formulier), maar ook kan nog steeds via Flickr worden geupload. Toevoegen kan dan aan de groep "rijksmonumenten" in plaats van Wikilovesmonuments. Uiteraard zijn er geen prijzen meer te winnen.

 

Nieuwsarchief