Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Open dagen Zorghotel + samenwerking met Westfries Gasthuis   (25-08-2010)

wilgaerdenNa bijna twee jaar restaureren, verbouwen en inrichten is het zover. Zorghotel Villa Wilgaerden, aan de Koepoortsweg 73 in Hoorn, opent zijn deuren voor de inwoners van West-Friesland. Directie en medewerkers van Villa Wilgaerden nodigen belangstellenden van harte uit om op zaterdag 4 en zondag 5 september een kijkje te komen nemen in Villa Wilgaerden.

Een zorgeloos verblijf
Zorghotel Villa Wilgaerden is een unieke voorziening in West-Friesland. Een hotel dat volledig is aangepast aan gasten met een zorgbehoefte. Zo kunnen zij in de Villa een vakantie doorbrengen, op een prettige manier herstellen na een ziekenhuisopname of tijdelijk logeren als ondersteuning thuis even niet mogelijk is. Een team van ervaren medewerkers staat in de startblokken om onze gasten een gevarieerd, ontspannen en zorgeloos verblijf te bieden.

Trots!
Wilgaerden is trots op het zorghotel en dat willen natuurlijk graag laten zien. Gedurende de Open Dagen organiseren we rondleidingen. Daarbij informeren wij de bezoekers uitgebreid over Villa Wilgaerden: de historie van het gebouw, de functie van het zorghotel, de verblijfsmogelijkheden enzovoort. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen of u te laten informeren over onze dienstverlening. Meer informatie vindt u op de website van Villa Wilgaerden: www.villawilgaerden.nl. De open dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Wij hopen u te mogen verwelkomen.

Samenwerking met Westfries Gasthuis
Het Westfriesgasthuis en Wilgaerden hebben een intentieovereenkomst gesloten om samen te werken waar het gaat om zorg- en dienstverlening aan patiënten/cliënten in zorghotel Villa Wilgaerden. Op 31 augustus om 10.00 uur zullen de bestuurders van beide instellingen de overeenkomst ondertekenen in het nieuwe zorghotel aan de Koepoortsweg 73 in Hoorn.

Het doel van de samenwerking is om patiënten van het Westfriesgasthuis, die uitbehandeld zijn en passen binnen de doelgroep van Wilgaerden, de mogelijkheid te bieden zorgverlening te genieten in de luxueuze ambiance van het zorghotel Villa Wilgaerden. Zij kunnen hier voldoende herstellen om terug te keren naar de eigen woonsituatie dan wel om verhuizing binnen een afzienbare periode naar een aanleunwoning of zorginstelling af te wachten.

zorghotel
Verder is het voor ouderen mogelijk in het zorghotel te verblijven als er in een kort tijdbestek meerdere ziekenhuisbezoeken nodig zijn, of als een patiënt in het ziekenhuis verblijft en de naasten dicht in de buurt willen zijn. Villa Wilgaerden ligt op loopafstand van het Westfriesgasthuis en de tuin van het zorghotel grenst aan het terrein van het ziekenhuis.

Het Westfriesgasthuis gaat de mogelijkheden van verblijf in het zorghotel onder de aandacht brengen van patiënten of familie die voor verblijf in aanmerking komen. Wilgaerden zal patiënten van het Westfriesgasthuis, die interesse hebben voor het zorghotel, bij voorrang plaatsen.
Gezien de nieuwe en unieke positie van het zorghotel, zal veel maatwerk nodig zijn. Beide partijen zullen zich inspannen om per situatie tot een adequate maatoplossing te komen.

Hieronder onze eerdere berichtgeving mbt dit bijzondere Zorghotel

Op donderdag 12 februari 2010 om 11.15 uur zal de burgemeester van Hoorn, dr. G.O. van Veldhuizen, de ´eerste steen leggen´ van Villa Wilgaerden op de Koepoortsweg. Met deze officiële handeling start de bouw van het eerste zorghotel voor ouderen in West-Friesland. Begin 2010 zal dit hotel zijn deuren openen voor ouderen met een zorgbehoefte. Een zorghotel in Hoorn! Woonzorggroep Wilgaerden en Stichting Stadsherstel Hoorn realiseren samen een zorghotel voor ouderen in Hoorn: Villa Wilgaerden.

stadsherstel De zorgvuldige restauratie en uitbreiding van de karakteristieke stadsvilla leidt begin 2010 tot een hotel waar het goed toeven is voor ouderen met een zorgbehoefte. Een hotel waar onze gasten in een rustgevende omgeving kunnen herstellen van een operatie, tijdelijk kunnen logeren als hun mantelzorger afwezig is of gewoon een vakantie kunnen doorbrengen.

wilgaerdenDraag een steentje bij aan Villa Wilgaerden
Een zorghotel vereist de voortdurende aanwezigheid van verzorgend personeel en vele extra voorzieningen. De kosten daarvan worden slechts voor een deel gedekt door de reguliere budgetten. Toch willen wij het zorghotel betaalbaar houden voor zoveel mogelijk ouderen.

wilgaerdenWoonzorggroep Wilgaerden en Stichting Stadsherstel Hoorn zoeken daarom bedrijven, instellingen en particulieren die deze doelgroep een warm hart toedragen. Schenkingen zijn uiteraard ook welkom op Rabobank nummer 1117 38 377 t.n.v. Stichting Privares, Hoorn o.v.v. Villa Wilgaerden.

Zie ook: Villa Wilgaerden

en de Franse tuin en theekoepel aan Koepoortsweg

en Stichting Stadsherstel Hoorn ontvangt Europa Nostra Award

 

Nieuwsarchief