Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Bouwkunst in Hoorn   (06-10-2009)

oudhoorn Op zondag 4 oktober 2009 ontvingen dedeelnemersaan de "cursus historische architectuur" hun certificaat van deelname. De cursus werd verzorgd door Boudewijn van Langen en Femke Uiterwijk, mmv Peter Tack en vond plaats in het Verenigingsgebouw op Onder de Boompjes. De uitreiking van de certificaten vond plaats na de laatste praktijkwandeling in de Keizerskroon.

Uit de cursusmap: "Deze cursus Bouwkunst van de Vereniging Oud Hoorn heeft een lange historie. In december 1978 is de toenmalige voorzitter, Bas Baltus ermee begonnen. Nu meer dan 30 jaar later wordt de cursus nog steeds gegeven. In de huidige opzet bestaat de cursus uit vier avonden en twee ochtenden. In de avonden komen de hoofdstromingen uit de bouwkunst aan bod en krijgen de cursisten kennis en inzichten aangereikt, waardoor ze met een meer deskundige blik rond kunnen kijken. Dat geschiedt namelijk in de ochtenden waarin praktijkgerichte wandelingen door Hoorn plaatsvinden."

Uit de cursusmap: Sinds 1970 is de binnenstad van Hoorn beschermd stadsgezicht. Volgens opgave van de Gemeente zijn er in de stad 369 rijksmonumenten, 351 gemeentelijke monumenten en circa 1100 beeldbepalende panden. Daarmee is Hoorn, na Amsterdam en Haarlem, de derde monumentenstad van Noord-Holland

uitreikingcertificaat

Uitreiking certificaat

praktijkwandeling

Praktijkwandeling

De Vereniging hoopt dat de cursus voor nieuwelingen een opstap is om actief te gaan participeren in de Vereniging;

Er zijn diverse werkgroepen die elk op hun terrein bijdragen aan het werk van de Vereniging.

- Cultureel: Stadsgidsen, Lezingen, Rondje Cultuur, Begraafplaats Keern

- Documentatie: Kwartaalblad, (redactie, distributie), Documentatiecentrum (bibliotheek, archief)

- Digitalisering: Automatisering,Website, Beeldbeheer

- Bestuurlijk: Beheer Oost-indisch pakhuis, Pandenbeheer, Ledenadministratie,100 Jaar Oud Hoorn

Hier klikt u door naar meer informatie

 

Nieuwsarchief