Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Historische samenwerking in Hoorn   (26-08-2009)

HIP

Op woensdag 26 augustus 2009, om 11.30u. tekenden de drie grote erfgoedinstellingen - het Westfries Archief, Vereniging Oud Hoorn en het Westfries Museum - een convenant voor samenwerking met de Bibliotheek Hoorn. De instellingen gaan samen een historisch informatie punt oprichten in de bibliotheek. Hierdoor worden de inwoners van Hoorn beter geïnformeerd over de lokale geschiedenis.

De prachtige taart

Ondertekening namens Bibliotheek, WFA en WFM

Een impressie van de bijeenkomst:

Historische belangstelling groter dan ooit
Geschiedenis, en dan vooral lokale geschiedenis, leeft!

bibiotheek

wfa

wfmOm in te haken op deze belangstelling slaan de Openbare Bibliotheek Hoorn, Vereniging Oud Hoorn, het Westfries Museum en het Westfries Archief de handen ineen. Het doel is om de inwoners van Hoorn beter te bedienen met historische informatie en activiteiten. Veel mensen willen bijvoorbeeld wel meer weten over de geschiedenis van hun eigen omgeving of familie, maar weten de weg naar het archief niet te vinden. De bibliotheek is als meest laagdrempelige instelling en goed bezocht door inwoners, de aangewezen plek voor een Historisch Informatie Punt. In dit punt, dat dagelijks open zal zijn, vindt de bezoeker (digitale) informatie en wisselexposities over lokaal erfgoed. Dit fysieke punt krijgt een digitale tegenhanger op het web, waar de collecties van de partners op een toegankelijke en actuele manier doorzoekbaar zullen worden. Ook zijn er plannen voor gezamenlijke activiteiten zoals lezingen.

Unieke samenwerking
Het is voor het eerst in Hoorn dat de bibliotheek en de erfgoedinstellingen een structurele samenwerking aangaan met elkaar. In de historische kloostertuin van de bibliotheekzullen de directeuren van de instellingen en de voorzitter van de Vereniging Oud het convenant, dat tot en met 2012 wordt aangegaan, tekenen. De provincie Noord-Holland ondersteunt dit initiatief met een bijdrage.

zie ook:

www.wfm.nl

www.westfriesarchief.nl

en www.bibliotheekhoorn.nl

 

Nieuwsarchief