Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Dwangsom voor bouwval achterom   (04-04-2009)

Hoek Achterom GortsteegOmwonenden zijn er klaar mee en de gemeente Hoorn ook. Aan de bouwval op de hoek van het Achterom met de Gortsteeg moet iets gebeuren. Het pand staat al anderhalf jaar in de steigers maar er gebeurt niets. De gemeente heeft inmiddels een dwangsom van 1000 Euro per week opgelegd.


Het pand op het Achterom behoorde bij de meubelhandel van Albert Nijdam, die op het Grote Noord gevestigd is geweest. Op dit moment lijkt het pand in gebruik als opslagruimte, er staat onder meer een zeilboot in. Er zijn veel pannen van het dak verdwenen, op enkele plekken zitten gaten in het dak. Het houtwerk is zwaar aangetast en er zijn wat ramen ingegooid.
Anderhalf jaar geleden werd het in de steigers gezet, maar dat was volgens wethouder Jack van Es alleen maar voor de veiligheid. Er vielen, zeker bij harde wind, nogal eens dakpannen van het gebouw af en dat leverde gevaar op voor fietsers en voetgangers. ,,Maar zo'n steiger kan daar niet eindeloos blijven staan, alleen maar om dakpannen op te vangen'', zegt Van Es.
bron www.nhd.nl

 

Nieuwsarchief