Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Stoomtram mag hopen op steun provincie   (08-01-2009)

oudhoorn

De hoop bij de Stoomtram dat de provincie 6 ton in deze attractie wil pompen is niet ongegrond. De grondhouding is positief', zegt PvdA-statenlid Ed Wagemaker. Ex-wethouder Cees van der Maat van Hoorn: Het ziet er goed uit.

Het financiële huishoudboekje van de Stoomtram moet zo snel mogelijk op orde worden gebracht door schulden te vereffenen. Het gaat om een tekort van 1,2 miljoen. De helft hiervan moet uit Haarlem, de andere helft uit Hoorn, Medemblik en de andere West-Friese gemeenten. Ook moet de structurele subsidie van Hoorn en Medemblik aan de noodlijdende attractie omhoog.

Maandag hebben de wethouders Jack van Es van Hoorn en Louw Jan Zwagerman van Medemblik een gesprek gehad met gedeputeerde Sascha Baggerman in Haarlem. ,,Baggerman zegt dat zij zich in zal zetten om het verhaal rond te krijgen'', aldus Van der Maat. En Wagemaker voegt hieraan toe: ,, Het wordt de uitdaging om een meerderheid van de Staten hier achter te krijgen.''

Van der Maat heeft dinsdag zijn taken officieel neergelegd als wethouder. Het redden van de Stoomtram was de voornaamste klus die hij in 2009 had willen klaren.

Een uitgebreider verhaal staat donderdag in het NHD

bron www.nhd.nl

Helaas staat er (nog) geen bericht op de site van de Stoomtram zelf:

http://www.museumstoomtram.nl/

 

Nieuwsarchief