Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Nominaties Archieven.nl prijs 2008 bekend!   (18-12-2008)

prijslogo

De archieven.nl prijs is een initiatief van De Ree archiefsystemen en het Historisch Nieuwsblad en vormt een jaarlijks terugkerende erkenning voor de beste historische websites van het afgelopen jaar. Voor de prijs van 2008 hebben internetgebruikers en lezers van het Historisch Nieuwsblad in totaal 133 websites aangedragen. Hiervan zijn 12 websites genomineerd, in 4 categorieën. Per categorie kunnen zij een eervolle vermelding verdienen. Maar alleen de allerbeste geschiedeniswebsite wint de Archieven.nl Prijs 2008, die bestaat uit een geldbedrag van € 2500,-.

De genomineerden zijn:

Archiefdiensten

Rijckheyt, Centrum voor Regionale Geschiedenis Drents Archief Koninklijke Bibliotheek te Den Haag

Historische verenigingen

Vereniging Oud Hoorn Historisch Genootschap Oud Soetermeer Historische Kring Laren

Themawebsites

Historie Spoorlijn Kampen-Zwolle De Canon van Nederland VPRO Geschiedenis

Musea

Verzetsmuseum, Amsterdam Rijksmuseum voor Oudheden, Leiden Rijksmuseum, Amsterdam

De winnaar van de Archieven.nl Prijs 2008 wordt gekozen door een jury die bestaat uit Ronald van Raak, historicus en SP-kamerlid, Amanda Kluveld, columnist en docent aan de Universiteit van Amsterdam, en Bas Kromhout, redacteur van het Historisch Nieuwsblad. Zie ook:

https://www.archieven.nl/prijs2008/

De feestelijke uitreiking vindt plaats op vrijdag 23 januari 2009 van 15.00 tot 18.00 uur in het auditorium van het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28 in Utrecht. Ontvangst is vanaf 14.30 uur met een kop koffie of thee.

prijsbeker logo

de Ree logo

De bijeenkomst wordt opgeluisterd met een voordracht van de heer Velleman (Stichting Bartiméus) en historicus Maarten van Rossem en afgesloten met een borrel.

Uiteraard nodigen wij iedereen van harte uit om bij de uitreiking aanwezig te zijn. Aanmelden kan bij H. Pruis

 

Nieuwsarchief