Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Juryrapport: ook interessant voor buitenstaanders   (10-01-2008)

Het jury-rapport van de archievenprijs is positief over de door ons geboden inhoud, welke ook interessant is voor buitenstaanders. Vanuit onze tellersstanden kunnen we hier aan toevoegen dat het bezoek in de laatste twee jaar verdrievoudigd is en in juni een maximaal bezoekersaantal telde van meer dan duizend bezoekers per dag. Hoewel het juryrapport er over spreekt dat er wellicht teveel informatie op staat zullen we met name in de rubriek Archivering doorgaan met het ontsluiten van publicaties die niet meer in druk te verkrijgen zijn.

In de overige rubrieken zullen we de opbouw en huisstijl handhaven zodat de bezoekers de weg niet kwijt raken.

N.B.: Via de zoekmachine op onze site zijn er artikelen mbt kaap hoornvaarders te vinden en uiteraard staat er een link naar de site van de Kaap Hoornvaarders in de rubriek "Oud Hoorn links"

Hieronder treft u het juryrapport aan mbt onze site. Voor het volledige rapport klikt u hier.

 

Eervolle vermelding categorie Historische verenigingen: Vereniging Oud Hoorn

Wat de jury direct opviel aan de website van de Vereniging Oud Hoorn was dat de gepresenteerde informatie ook voor buitenstaanders interessant is. De website overstijgt het simpelweg bedienen van de leden en biedt veel informatie aan die ook interessant kan zijn voor toevallige voorbijgangers of grasduiners. Er werd door de jury opgemerkt dat er misschien zelfs wel té veel informatie op de website staat.
Bij deze grote hoeveelheid informatie vroeg één van de juryleden zich wel af waarom een belangrijk onderwerp als de Kaap Hoornvaarders ontbreekt.

Doordat de Vereniging Oud Hoorn als historische vereniging, daar waar de meeste verenigingen intern gericht zijn, buiten het enge kader van het bedienen van de leden of de lokale bevolking treedt, heeft de jury de vereniging oud Hoorn een eervolle vermelding willen geven.
Op de Quickscan van Accessibility (deze controleert in hoeverre de website voldoet aan het meetbare deel van de Webrichtlijnen) scoort de Vereniging Oud Hoorn: 38 van de 47 punten. Hier is nog ruimte voor verbetering. Zie
https://webrichtlijnen.overheid.nl/toetsen/ voor meer informatie.

N.B.: inmiddels kunt op deze site terugvinden dat we 40 van de 47 punten halen. Wellicht was dit op het moment van de jury-beoordeling niet het geval. Ter vergelijking, www.hoorn.nl scoort hier 25 van de 47 punten.

 

Nieuwsarchief