Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Jan Plekker overleden   (31-12-2007)

In dierbare en plezierige herinnering

Jan Plekker

De vertaling van de kroniek van Velius is af, de projectgroep diep bedroefd. Zijn persoon en inzet als hertaler van de Velius-kroniek blijven wij met groot respect herdenken. Wij herinneren ons Jan als een erudiete en humorvolle man die steevast zorgde voor serieuze en hilarische momenten. We zullen hem missen en beseffen hoezeer zijn kinderen en andere dierbaren dit verlies zullen voelen. We wensen hen sterkte.

De projectgroep Velius
Gerard Braas, Peter Frˆhlich, Nelleke Huisman, John Lamers, Ben Leek, Anita Muller, Rob Resoort, Ton van Weel

Van www.nhd.nl :

Jan Plekker 1935-2007: 'Zijn lesgeven had iets kunstzinnigs'

Gepubliceerd op 02 januari 2008, 19:00

 MEDEMBLIK - 

janIn een briefwisseling met Jan Mulder, ook oud-profvoetballer en columnist, sprak Jan Plekker eens de vrees uit dat 'heiligdom' niet meer zo vaak zou worden gebruikt. ,,Dat zou de ware keeper moeten spijten, want dat is het, een heiligdom: zijn doel, doelgebied, strafschopgebied. Hij staat daar en speelt daar als een priester zonder aanhang'', vond hij.

Jan Plekker, op oudjaarsdag na een slopende ziekte op 72-jarige leeftijd overleden, was van 1960 tot 1996 leraar Nederlands aan het Westfries Lyceum en de daaruit voortgekomen scholengemeenschappen in Hoorn. Voetballend Nederland kende hem als doelman van ZFC, uit zijn geboortestad Zaandam. ,,Hij is een seizoen de minst gepasseerde keeper van Nederland geweest'', weet Rien Bonte, oud-leerling en oud-collega van de Medemblikker.

Een necrologie van Jan Plekker staat in Dagblad voor West-Friesland en Enkhuizer Courant van donderdag 3 januari

 

 

Nieuwsarchief