Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Velius goed ontvangen en gewaardeerd   (27-11-2007)

Eeen drietal reacties op het werk van de projectgroep Velius:
 
Henk van Nierop (Fac. der Geesteswetenschappen, o.a. auteur van Het verraad van het Noorderkwartier) schrijft: 
 
"Hartelijk dank voor het toesturen van uw nieuwe uitgave van Velius' Kroniek van Hoorn. Het boek ziet er werkelijk prachtig uit en zal een belangrijke rol spelen in het onderzoek. Ik heb grote waardering voor het vele werk dat in deze zorgvuldige uitgave is gestopt". 
 
 Cle Lesger (zelfde faculteit, o.a. auteur van het boek Hoorns als stedelijk knooppunt) schrijft:
 
"Ik heb de Kroniek van Velius in goede orde ontvangen en de delen zien er prachtig uit. Ik wil u en de vereniging Oud Hoorn graag feliciteren met het resultaat en bedanken voor het presentexemplaar.
 
Joost Cox (o.a. gemeentesecretaris van Alkmaar) schrijft:
 
Met bijzonder veel dank ontving ik de prachtige uitgave van de Kroniek van Hoorn. Het is een buitengewoon mooi uitgegeven en waardevol bezit voor de stad Hoorn en haar vele geinteresseerde inwoners. De boeken zullen ook hun weg weten te vinden naar tal van anderen, waaronder wetenschappers. Kortom, een welgemeend compliment aan de Vereniging Oud Hoorn voor een dergelijk initiatief !  

Willem Brouwer, Hogeschool van Amsterdam

Mag ik u danken voor de Velius hertaling? Ik heb er van gesmuld. De facsimile was voor mij niet toegankelijk, deze wel.

Willem Brouwer

Prof. dr. C.L. Heesakkers

Alweer een maand geleden mocht ik Velius'  Kroniek ontvangen in het prachtige jasje, waarin u en uw collega's van de projectgroep hem in dit jubileumjaar hebben gestoken. Het boek ziet er werkelijk prachtig uit, prachtige bladspiegel, prachtige illustraties op kostbaar papier.Nogmaals voor u en de andere medewerkers mijn gelukwensen met deze prestigieuze publicatie. Ik wens u en de Vereniging veel succes met de verdere activiteiten in het laatste decennium voorafgaande aan het eeuwfeest. Met vriendelijke groeten, Prof. dr. C.L. Heesakkers

 

Nieuwsarchief