Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Logistiek Velius in beeld   (10-11-2007)

Donderdag 15 november 2007 wordt de Kroniek van Velius, waarover u in een bericht hieronder meer vindt, gepresenteerd. Er is een afhaalschema voor de intekenaars en daarna is de kroniek beschikbaar in de winkel. Hieronder brengen we in beeld wat er logistiek zoal gebeurd is. We laten hieronder ruim 30 foto's zien, waarbij de laatste foto als eerste wordt vertoond. Van het inrichten van de Oosterkerk, het transport, het gereedmaken van de kroniek voor verzending tot de  start van  het inpakken van de bestelkaarten. Ook dat is vrijwilligerswerk. Hulde.  Donderdag de eerste afhaaldag. Vrijdag gaat het restant naar de winkel op Onder de Boompjes. Zaterdag 17 november komen de boeken in de verkoop bij Oud Hoorn. Porto is 7,50 dus voor 40 euro binnen Nederland. De prijs is € 32,50!
Er zijn ongeveer 1100 intekenaars en 500 exemplaren voor de vrije verkoop. De Hoornse Boekhandel, Boekhandel Bakker en Stumpel gaan ook de boeken ook verkopen. Stumpel Grote Noord richt zelfs een etalage in en neemt de meeste exemplaren af.

De karrevrachten/rolcontainers gingen woensdag naar de Oosterkerk.

Dat ging per vrachtwagen van Welkers met chauffeur Erik.
Dick van der Pijl (beheer Oosterkerk) had de tafels al klaargezet en koffie. Het stapelen werd gedaan door Rob Mantel, Cor Loevesijn, Gerard Ariëns, Gerard Beemsterboer, Jan Lodde, John Lamers. Ook zijn er al bijna 100 exemplaren naar de post gebracht.
In de kerk kwam Ton van Weel de bordjes ophangen. Hieronder de foto's

velius34

velius33

velius32

velius31

velius30

velius29

velius28

velius27

velius26h

velius25h

velius24

velius23h

velius22

velius21

velius20h

velius19

velius18

velius17

velius16

velius15

velius14

Het aantal boeken 2000 stuks, welke op pallets werden geleverd vanuit Amersfoort (8 kuub). Onderdak werd gevonden bij Bouwbedrijf Hoorn 80 aan de Atoomweg 14-16 op bedrijventerrein Hoorn 80
De inpakklus werd geklaard door John Lamers, Gerard Ari�ns, Cor Loevesijn, Rita en Jan Lodde en Diana van den Hoogen.

 Het overbrengen wordt gedaan door Jan Lodde, Cor Loevesijn, Gerard Ari�ns, Huub Ursem, Rob Mantel en John Lamers.
velius4

velius5

velius6

velius7

velius9

velius10

velius11

velius12

velius13

Op dinsdagochtend 20 februari trof Diana van den Hoogen deze activiteiten aan in het Oost Indisch Pakhuis. Een ploeg die de kaarten in mapjes deed, die meegezonden moeten worden met het Kwartaalblad van maart, het "kadootje" aan de leden voor Oud Hoorn 90 jaar.

velius1

Je ziet hier v.l.n.r. Coen Droog, Lena Bonte, Gerard Beemsterboer (op rug), Milja van Rijswijk en mevr. Wiggers

velius2

Op de rug in de hoek bij Jaap Wiggers;achter Gerard Beemsterboer.

velius3

Op deze foto is John Lamers bezig met aanschrijven van historische verenigingen in Noord Holland voor het Velius project.

 

Nieuwsarchief